Имам по-важни неща от това да си приготвям храната !

Имам по-важни неща от това да си приготвям храната !

Имам по – важни неща от това да си приготвям храната !!!!

Наистина ли имаш по-важни неща от това да приготвиш храната си, от това да си по-здрав и енергичен, както и хората, които обичаш ?!?

Забелязал ли си, че в много семейства все по-рядко се приготвят домашни ястия и все по-често носим „чадъра на забързаното ежедневие“ ?

Едни такива мисли обикалят постоянно в главата ти : ТРЯБВА ДА ПЕСТЯ ВРЕМЕТО СИ, ЗАЩОТО ….. ДЪРА-БЪРА…. И като добавиш факта, че на всеки ъгъл можеш да си купиш „някаква храна“ и то на учудващо ниска цена, даааа, аз те разбирам, защо съвсем ти се стопява желанието да стоиш пред печката, че и да минеш през пазара или магазина на две преки от вас 😊 Разбирам те.

Да , НО !

Едни сериозни учени са открили, че колкото по-често подбираш продуктите си и хапваш домашно приготвена храна, толкова по-добро здраве имаш. И в допълнение, се оказва, че си спестил и пари през месеца !!! Да, спестил, защото не си оставял пари постоянно по заведенията за бързо хранене и по кафенета с кафе и сандвичи, от които после, нека си признаем, често ни заболява коремът.

Можеш да пробваш някои основни стъпки:

  • Изучи основните техники за приготвяне на студена и топла храна (или ги подобри, ако вече си „напред с материала“)
  • Посъветвай се със специалист (нутриционист или диетолог), ако искаш да постигнеш конкретен резултат или просто имаш нужда от повече информация.
  • Вземи си хубав нож и дъска за рязане – Искам да си останеш с 10 пръста 😊
  • Подбери си любими рецепти и храни. Всеки месец опитвай нещо ново или просто импровизирай !
  • ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ докато готвиш 😊 Тази енергия е „тайната съставка“ на всичко, което правим с любов. Дори и нещо да се обърка – помни, че просто си открил още един начин, по който не е добре да се прави това ястие, пък и вече имаш забавна история за разказване сред приятелите. 😊

Вкусен ден ти пожелавам !   1 thought on “Имам по-важни неща от това да си приготвям храната !”

  • Привет, това е коментар.
    Управлението, промените, редактирането и триенето на коментарите става в секция Коментари на таблото.
    Аватарите на потребителите, които коментират, идват от Gravatar.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *